Categories
Uncategorized

Akta ryggen när du är i naturen

Att vara ute i naturen kan vara det bästa som finns. Men det kan också vara ansträngande för kroppen om det görs på felt sätt för länge. Att gå runt bland naturen och böja sig ner för att lukta på alla blommor är inte så bra för din rygg – iallafall inte om du böjer ryggen och inte knäna för att nå ner till blomman. 

Du kan också få ryggvärk om du är ute och går för länge eller om du står längre än vad du är vad vid. För att förebygga ryggvärk och annan smärta kan du stärka upp kroppen genom träning i kombination med mat, återhämtning och stretch. Det kan också ta en stund för kroppen att vänja sig vid nya positioner.

Om du redan har ryggvärk

När smärtan redan är framme är det svårt att träna, vara ute i naturen eller bara ha en normal vardag. För att få bukt på ryggvärk behövs det olika åtgärder för alla. Antingen kan du behöva besöka en sjukgymnast, ta till dig de råd som finns på Apotea.se eller ta en smärtstillande tablett.  Vad som passar dig är omöjligt att säga innan du har ont i ryggen. Det vi kan säga är att du ska undvika att ta till dig alla råd som finns där ute på internet på en gång. Testa en sak och om inte det hjälper så testar du nästa. Det bästa är såklart att söka hjälp hos vården om det inte blir bättre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *