Besök Sveriges populäraste Nationalparker

Besök Sveriges populäraste Nationalparker

Det nalkas ännu en sommar med semester i Sverige, staycation baby! Idag vill vi tipsa om några av Sveriges vackraste nationalparker. Om ni känner för att utforska norra Sverige väntar den majestätiska och sagolika parken Abisko Nationalpark. Där kan ni räkna med att slippa internet och s3G och 5G och hela slanten. Det är en underbar möjlighet att bara vara i naturen och njuta av stillheten, skönheten och tystnaden.

I Karlsborg hittar ni Tivedens Nationalpark där man kan ta långa promenader, klättra på berghällar och vandra i den magiska skogen med susande tallar och prasslande löv. I närheten finns det ett antal restauranger och caféer om man blir hungrig, samt Karlsborgs fästning för de som är historiskt intresserade. Den enorma fästningen byggdes under 1800-talet och är väldigt vacker.

Kosterhavets Nationalpark i Strömstad är också njutbar med flera olika vandringsleder, fantastisk natur och där kan man få se sälar också. Jättegulligt. Inne på Kosters Trädgårdscafé bjuder de på vatten och kolsyrat vatten i Sodastream kolsyremaskin. Mätta magen med en god lunch från deras härliga meny. Dagens sallad serveras i fina Marimekko skålar vilket vi tycker är en fin detalj! Det kan vi varmt rekommendera.

Skuleskogen Nationalpark i Örnsköldsvik är stor med ett flertal vandringsleder och sevärdheter. Ta med er en karta innan ni ger er ut på upptäcktsfärd, annars kanske ni lyckas gå vilse i den här stora nationalparken. Där finns det även en linbana som man kan åka för att få en riktigt fin utsikt över parken. Men ramla inte ner i Slåttdalsskrevan!