Det finaste naturområdet i Stockholm

Det finaste naturområdet i Stockholm

Stockholm i mitt hjärta som sången av Lasse Berghagen går. Det är en huvudstad med många vackra byggnader och ett pulserande nattliv, men också en storslagen natur. Runt omkring hela staden finns vattnet ständigt närvarande vilket är en av de saker turister ofta blir mycket förvånade över när de kommer tillbaka till sitt hotellrum i Stockholm efter en dags äventyr.

I Stockholm finns det många vackra naturområden att besöka, inte bara storstad. Hagaparken är en av de parker som är otroligt populärt att vandra runt i. Den anlades av Gustav III och ligger i anslutning till slottet. Parken är på totalt 144 hektar mark och innefattar stora gräsmattor och många träd. Här går det att både njuta av skugga och sol, allt vad man kan tänkas önska sig. Vintertid åker många pulka i parken och på sommaren passar den perfekt att ha picknick i.

Humlegården är en annan park som är populär hos den publik som sedan tänker ge sig ut på Stureplan för att festa. Här går det att mötas, trivas och njuta av otroligt vackra ekallér som finns. Trots att parken ligger så väldigt centralt är det lätt och glömma bort att man faktiskt befinner sig i en pulserande huvudstad.