Categories
Uncategorized

Inred barnkammaren i naturens färger

Inred barnkammaren i naturens färger

Att inspirera ditt barn till ett grönt och naturnära liv, kan aldrig påbörjas för tidigt. Gröna och jordnära nyanser har även enligt många studier, bevisats ge en lugnande och mer harmonisk tillvaro. Så när du planerar att inreda ditt hem i ett naturtema, glöm inte att även göra detsamma med barnkammaren. Detta kommer ge ditt barn en godare nattsömn och ger även hemmets inredning en tydlig röd tråd. 

Så vad ska du tänka på och hur inreder du barnkammaren i naturens färger på bästa tänkbara sätt?

Fokusera på mjuka toner

För att ge barnkammaren ett mjukt och behagligt helhetsintryck, fokusera på att ta in mjuka toner och färgnyanser som är jordnära. Mjukare gröna, beiga och bruna färger kommer att göra barnkammaren till en väldigt fridfull plats i hemmet.

Beroende på hur stort rummet är, bör inredning och färgval även baseras på detta. Om rummet är tillräckligt stor för både förvaring av duovagnar, skötbord och spjälsäng har du mer spelrum och kan ta in mer färg. Om rummet är mindre, är det viktigt att du har mer ljusa nyanser då rummet annars kan upplevas som mindre än det faktiskt är.

Inred med detaljer 

Detaljer som är naturinspirerade kommer att ge rummet ett ännu bättre helhetsintryck. Inkludera papperskorg av väv, trådkorgar och artiklar i bambu som går hand i hand med temat i hemmet. 

Till detta kan du kombinera inredningsdetaljerna med klassiska och tidlösa möbler, som även fungerar med flera olika teman. Detta för att de ska kunna återanvändas och även kunna säljas vidare när ditt barn har vuxit ur dem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *