Categories
Uncategorized

Laga mat ute i naturen

Laga mat ute i naturen

Att laga mat utomhus är oerhört trevligt och rogivande. Visst kommer du att vara aningen begränsad eftersom du inte har möjlighet att ta med din XL riskokare eller koka kaffe i en mindre kaffebryggare. Men med lite kreativitet och mindre investeringar kan du tillaga dina favoriträtter ute i naturen på ett väldigt smidigt sätt.

Vart vill du kunna laga mat?

Första steget är att fundera ut när du planerar att laga mat utomhus. Vad du kan ta med och tillaga kommer skilja sig markant från om du vill grilla på campingsemestern eller ha möjlighet att laga varm mat under vandringsturen. När du reser med bil kommer du såklart ha mer packyta och vikten på det du har med dig kommer inte att spela någon större roll. Du kan ta enkelt ta med din gasol- eller elgrill utan några som helst problem.

Laga mat under vandringsturen

Om du måste bära på din packning kommer detta dock vara helt annorlunda. Du vill då istället bära på så lite vikt som möjligt och vikten på det du tar med har avgörande betydelse. Lätta påsar med mat som du kan tillreda på ditt medtagna gasolkök och en mindre panna kommer vara tillräckligt för de flesta måltider. Tänk snabbt och enkelt och frystorkad mat kommer vara lätt att tillaga och bära på.

Det finns också lättare former av stekhällar som passar både för campingsemestern och när du till exempel ska vandra eller fiska. De är enkla att bära med sig, eftersom de oftast säljs med tillhörande packpåse och stekhällen är mer multifunktionell än de flesta gasolkök. Gör ett val som passar din aktivitet och sedan är det bara att börja kolla på recept!