Naturreservat i Sverige

Inred ditt hem likt naturen

Sverige har en storslagen natur och så oändligt mycket att uppleva för den som är intresserad. I Sverige finns det ungefär 4500 naturreservat, önskar man uppleva alla är det dags att planera semestern för många år framåt. Från nordligaste delarna av landet och hela vägen söderut.

Anledningen till att ett område blir ett naturreservat kan variera, men oftast handlar det om att man önskar bevara den biologiska mångfalden eller att det är värdefullt att bevara ur ett miljöperspektiv.

27226276990_97198403a5_b

Ett av de naturreservat i Sverige vilket räknas som ett av de vackraste ligger i Kiruna och heter Luossavaara. Här är det magisk utsikt över fjällen och en storslagen natur som man kan sitta och titta ut över under många timmar i sträck. Stanna för bara en timme eller vandra i dagar och fortsätt bli hänförd gång på gång hur vackert det svenska landskapet kan vara.

DSC01131-800x445

I skåne finns ett naturreservat som heter Söderåsen nationalpark vilket också hamnar högt upp då det kommer till vacker natur. Här finns det många härliga vandringsleder att välja mellan i en dramatisk natur. Till skillnad från Luossavaara och dess något karga natur är det här en grönskande lövskog som har en dramatisk natur.