Categories
Uncategorized

Tips till de naturälskande Stockholmarna

Tips till de naturälskande Stockholmarna

Om du arbetar och bor i Stockholmsområdet kanske du behöver lite tips för hur du kan variera stadslivet med lite natur och vildmark? Några av de mest populära områdena i Stockholms län är Judarskogens naturreservat, Paradisets Naturreservat, Bullerö Naturreservat, Ekebysjön Naturreservat och Samstorps Gård. Judarskogens naturreservat är faktiskt Stockholms allra första naturreservat och har funnits i många år. Med sjön Judarn, härliga skogsmarker och öppna ängsmarker kan man njuta av allt från vandringsturer till simturer och picnics! Det finns även två groddammar en naturstig med tiotusentals år gamla spår som slingrar sig genom Judarskogen.

När du avslutar arbetet på fredag eftermiddag kan du hoppa in i bilen utanför ditt kontor Stockholm i innerstan och köra vägen ut till ett av naturreservaten för en skön kvällspromenad, eller starta tidigt lördag morgon för en heldag ute i naturen. Med rätt planering behöver det inte alls vara krångligt. Nu har hösten kommit och det är en underbar årstid för naturupplevelser.

Bullerö Naturreservat är en annnan stor favorit där man kan tälta eller göra dagbesök. Det finns också en allmän bastu som man kan använda för att värma upp kroppen efter en dag ute i friska naturen. Det är gratis att tälta på Bullerö Naturreservat och man får tillgång till raststuga, stor grill, den allmäna bastun, det lokala museet och tre naturstigar. Om man inte är en tältperson finns det även ett gästhem på Bullerö där man kan ha en underbar helg och verkligen njuta av att bli ett med naturen för en stund.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *