Vandra i de svenska fjällen

Inred ditt hem likt naturen

Sverige har många vackra fjäll att besöka och det finns många vandringsleder att besöka. Sommartid kan det vara en hel del mygg och liknande i farten, förutom det är det en helt fantastisk och storslagen upplevelse. På fjället är det tyst och lugnt, det kan ibland gå flera dagar utan att man ser en annan människa om man ger sig ut på en längre tur.

Är man nybörjare bör man kolla efter kortare leder och lära sig hur det fungerar att följa rätt led. Det fjällområde som man har sett ut brukar ha både kartor och vandringsleder som är utmärkt med hänvisning till vandrarens nivå. En lättare led brukar inte ha lika kraftig stigning och krångliga passager som en svårare led. 

Ska man vandra i några dagar är det viktigt och komma ihåg att ha med sig mat så att det räcker och kläder att byta om till ifall man blir blöt. På vissa sträckor finns det fjällstationer där det går att sova i en bädd och andra sträckor kräver att man har med eget tält och sover i. Genom att vara förberedd i fjället klarar man av det mesta och kan dessutom njuta ännu mer av den vackra naturen!